Ναύπλιο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (25.7.2024) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -6- ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 27 ετών και -2- αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για το -κατά περίπτωση- αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, η οποία δραστηριοποιούταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν παράλληλες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -250,8- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -184,45- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -11,3- γραμμαρίων, 
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- ναυτικές φωτοβολίδες
  • -1- καπνογόνο,
  • -3- δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
  • -19- κινητά τηλέφωνα, 
  • το χρηματικό ποσό των -23.905- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το συγκινητικό αντίο της κόρης του Νίκου Μαστραντώνη

Δεν περίμενα να σε χάσω τόσο γρήγορα. Αλλά πάντα...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 26 Ιουλίου

Της Παρασκευής Οσιομάρτυρος, του Αγίου Ερμολάου Ιερομάρτυρος και της Αγίας Ωραιοζήλης Μάρτυρος είναι σήμερα,...

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024

Από καρδιάς επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιαιτέρως στους επιτυχόντες μαθητές της Γορτυνίας.  Ο σκληρός αγώνας όλων των χρόνων της μαθητικής ζωής σας έφερε τα θετικά αποτελέσματα που αναμένατε και αρχίζει μια νέα πορεία για την επίτευξη των

Ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Αρκαδικού Ορχομενού

Το Εθνικό Θέατρο σε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού που αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία, και με αρωγούς την Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση, βγαίνει εκτός των στενών γεωγραφικών του ορίων και συναντά το κοινό του σε περισσότερους από 15 χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Με φυσικό φως

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο