Διαβάσαμε: «Μια σταγόνα μυθολογία» από τον Δημήτρη Καμπουράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος κατά τους αρχαίους Έλληνες; Ποιο ήταν το πάνθεον στην αρχαία Ελλάδα; Ποιοι θεοί ήταν δημοφιλέστεροι για τις περιπέτειες τους; Που ακριβώς γεννήθηκε ο πατέρας θεών και ανθρώπων; Ποιες πόλεις της αρχαιότητας διεκδικούσαν τον γενέθλιο τόπο του; Πόσα χρόνια κράτησε η Τιτανομαχία;

Η ιστορία μας ξεκινά πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήταν μόνο το Χάος και μέσα από αυτό άρχισαν να ξεπηδούν η Νύχτα, η Φύση, το Φως, το Ύδωρ, ο Τάρταρος, η Γαία, η Ανάγκη, ο Έρωτας, ο Χρόνος και το Έρεβος. Τότε που οι πρώτες πρώτες θεότητες, κατά τους αρχαίους Έλληνες, άρχιζαν να σμίγουν μεταξύ τους και να δημιουργούν μια νέα γενιά θεοτήτων, τους Τιτάνες και τους Εκατόγχειρες και να ξεκινούν πρώτα  παιχνίδια εξουσίας αναμεσά τους. Όταν ο Κρόνος καθαίρεσε τον Ουρανό και για να διατηρήσει την εξουσία του έτρωγε τα παιδιά, ώσπου η Ρέα μην αντέχοντας άλλο αυτή τη κατάσταση, αποφασίζει να κρύψει το τελευταίο της παιδί, τον Δία, στα βουνά της Κρήτης και ο έμελλε να ανατρέψει τον πατέρα του και να πάρει στα χέρια του την εξουσία. Όμως οι νέοι θεοί , οι Ολύμπιοι όπως ονομάστηκαν, και συγκεκριμένα ο Δίας, δεν περιορίστηκαν μόνο στο πως να διοικούν τους αρχαίους. Αντιθέτως, τα ονόματα τους συνδυάστηκαν με περιπέτειες – ερωτικές και μη – και κατορθώματα που έχουν μείνει μέχρι και σήμερα.    

Ο Δημήτρης Καμπουράκης ακολουθώντας τα χνάρια του παλιού του έργου «Μια σταγόνα ιστορία», αποφασίζει να καταπιαστεί με την ελληνική μυθολογία και να της δώσει μια πιο τηλεοπτική χροιά. Στο νέο του έργο «Μια σταγόνα μυθολογία», ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας μέσα σε δεκαεννέα μικρά και ευκολοδιάβαστα κεφάλαια, τα οποία έχουν συνάφεια μεταξύ τους, μας παρουσιάζει θεαματικά τα επιφανή πρόσωπα αλλά και τα λιγότερο γνωστά πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας. Πρόσωπα τα οποία με τις αδυναμίες, τις παραξενιές , τους έρωτες, τις έριδες και τους πολέμους τους καθόριζαν την μοίρα των ανθρώπων τις αρχαιότητας. Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί πως ο συγγραφέας δεν προσεγγίζει τους γνωστούς μύθους με επιστημονοκεντρικό τρόπο, δηλαδή παραθέτοντας εκτεταμένη βιβλιογραφία και με τεράστιες παραπομπές, αλλά με ένα πιο εκλαϊκευμένο τρόπο, καθιστώντας το έτσι το έργο του πιο ευχάριστο και προσιτό σε όλους τους αναγνώστες. Αν αγαπάτε την αρχαία ελληνική μυθολογία, τότε το βιβλίο «Μια σταγόνα μυθολογία» είναι η ιδανική επιλογή για εσάς!

Το βιβλίο του Δημήτρη Καμπουράκη «Μια σταγόνα μυθολογία» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας...

Τρίπολη: Δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» με τον Γιώργο Κιμούλη

Οι συνεχόμενες απαγορεύσεις πραγματοποίησης εκδηλώσεων και παραστάσεων σε χώρους...

Κώστας Τζιούμης: «Συγχαίρουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό των τοπικών μας κοινοτήτων»

Με τη φιλοδοξία ν’ αποτελέσει ένα φάρο πολιτισμού, ιστορίας και λαογραφίας μαζί με άλλα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Ιουλίου 2024, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου δημοτικού σχολείου στο Λουκά Δήμου Τρίπολης. Το παλιό δημοτικό σχολείο ανακαινίσθηκε με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου, καθώς και τη συμβολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου.

Μουσική βραδιά με τους Βασίλη Καζούλη και Νίκο Ζιώγαλα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024    Στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο