Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη (24.7) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινα, κυρίως στην Κεντρική Μακεδομία, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, στην κεντρική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι (ξαφνικές μπόρες) και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε σχέση με τα μπουρίνια, τις καταιγίδες (πιθανών με έντονη κεραυνική δραστηριότητα) και τις χαλαζοπτώσεις, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Σειρά αποφάσεων για εντάξεις έργων

Συνεδρίασε, την Τρίτη 23 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κουνοποκτονία, όπου με μειωμένο κόστος, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι ψεκασμοί μάλιστα θα γίνονται σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΤΩΝ 46! Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.

Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας, μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ!!! Το υλικό προέρχεται από την εκπομπή «Παρασκήνιο» και το αφιέρωμα (26΄) στον 5ο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού, που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια Γορτυνίας, τον Ιούλιο του 1978. Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΡΤ, στις 16 Αυγούστου 1978. Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης

Στην Τρίπολη η κηδεία του Νίκου Μαστραντώνη από τον Άγιο Πέτρο

Η κηδεία του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ, θα γίνει σήμερα Τετάρτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο