Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών “Ο Θυρεάτης” διοργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών “Ο Θυρεάτης” διοργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση με  τίτλο: 

Η Νησιώτικη Λαϊκή Παράδοση, οι Χοροί και τα Τραγούδια μας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:30, στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” της Κοινότητας Παραλίου Άστρους.

Ένας ύμνος στα πανέμορφα νησιά μας, που μας ταξιδεύουν σε δαντελωτές παραλίες, σε μαγικά μονοπάτια και σοκάκια. Σε πεντακάθαρες αυλές με τα ασβεστωμένα δέντρα και  πεζοδρόμια με ένα λευκό που θαμπώνει και σε συνδυασμό με το θαλασσινό γαλάζιο, να μας μεταδίδουν ένα αίσθημα μοναδικής ηρεμίας και αγαλλίασης!  

Με τα λευκά ξωκλήσια και με τους ανεμόμυλους, να στέκονται περήφανοι στις κορυφές τους!

Να γνωρίσουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι νησιώτες μας για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Τον ανείπωτο πόνο της ξενιτιάς, τις πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για όσους μπάρκαραν στα ποντοπόρα καράβια, το θανατηφόρο επάγγελμα των σφουγγαράδων της Καλύμνου και τον καθημερινό αγώνα του τίμιου μεροκάματου για τους ψαράδες μας, με τα δίχτυα και τα παραγάδια τους. 

Να συναντηθούμε με τους διαβατάρικους έρωτες των λιμανιών που ζούσαν οι ποντοπόροι ναυτικοί μας  και ομόρφαιναν τις δύσκολες στιγμές του καραβιού!  

Να θυμηθούμε, να ξαναζήσουμε και να νοσταλγήσουμε και εμείς, τους δικούς μας διαβατάρικους έρωτες, σε όλο το διάβα της ζωής μας!

Το αφιέρωμα αυτό, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου, σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου. Τα δρώμενα και τους χορούς ερμηνεύουν τα χορευτικά τμήματα του “Θυρεάτη”. 

Στην αφήγηση του σεναρίου οι: Χρύσα Λυκουρέση, Ελένη Τετώρου, Γιώργος Ανέτης και Ξανθή Παπούλια.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 19/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 19/7/2024 appeared first on .

Διακοπή υδροδότησης στον Άγιο Πέτρο

Λόγω προβλήματος σε πιεζοστάτη του δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο