Σύσκεψη για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η σύσκεψη έγινε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την ανάγκη για συντονισμένη δράση και συνεργασία σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Υπογράμμισε τη σημασία του θέματος, καθώς πολλές άδειες λειτουργίας λήγουν σύντομα ή είναι σε καθεστώς παράτασης. Από την αρχή της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής, έχει επισημανθεί η ανάγκη για άμεση μέριμνα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τις άδειες τέλεσης αθλητικών συναντήσεων την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Πρόσφατα, μια διευκρινιστική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπενθύμισε και την υποχρέωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τις απαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η σύσκεψη κρίθηκε επιτυχής, καθώς καθορίστηκε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε η νέα αγωνιστική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών συναντήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, με την υπ’ αρ. 431/2024 απόφασή της, προχώρησε στην αποδοχή μιας ιδιαίτερα σημαντικής δωρεάς, αυτής των μελετών της εταιρείας DTG Α.Ε. ,που αφορούν τη στατική ενίσχυση κτιρίων που στεγάζουν το 1ο και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο και το Δημόσιο ΙΕΚ Τρίπολης. Η εκπόνηση των μελετών ήταν επιβεβλημένη κατόπιν αυτοψιών που

Με δράσεις από τα ΚΔΑΠ συνεχίζεται το 5ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις 19.00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος πατινάζ) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση του 5ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024’’. Αυτή τη φορά, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τα

Αντικατάσταση χλοοτάπητα σε 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Κορινθίων

Για τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Κορινθίων η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του δήμου μας. Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο