Διαβάσαμε: «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» από τον Frederic Lenormand

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριανόν, Παραμονή Χριστουγέννων 1770

Οι φημισμένοι κοσμηματοποιοί του Παρισιού Μπεμέρ και Μπασένζ πηγαίνουν στο βασιλικό παλάτι του Τριανόν για να παραδώσουν στη Μαντάμ Ντι Μπαρί τα νέα της κοσμήματα, δώρο του Λουδοβίκου ΙΕ’. Όμως εκείνο το βράδυ είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα, η είδηση της αποπομπής του δούκα ντε Σουαζέλ από τη θέση του πρωθυπουργού έχει ταράξει το παλάτι αλλά και οι μικρές φωτιές εντός των κήπων του δεν προμηνύουν αυτό που πρόκειται να συμβεί. Ώσπου, κάποια στιγμή μέσα στην αναμονή, τα μέλη της αποστολής των κοσμηματοποιών, το ένα μετά το άλλο, πέφτουν σε έναν ανεξήγητο λήθαργο. Όταν ξυπνούν οι κοσμηματοποιοί, έντρομοι ανακαλύπτουν πως τα πολύτιμα κοσμήματα έχουν «κάνει φτερά»!

Παρίσι, 1774

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την κλοπή των κοσμημάτων της Μαντάμ Ντι Μπαρί και η υπόθεση έχει ξεχαστεί προ πολλού, δεδομένου ότι δεν είχε λάβει ποτέ ιδιαίτερες διαστάσεις. Όμως η εξαφάνισή τους παραμένει ακόμα ένα ανεξήγητο μυστήριο ακόμα και για την ίδια τη Μαρία Αντουανέτα, που εκείνη την εποχή ότι είχε φτάσει στη Γαλλία για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου. Η Αυστριακή Βασίλισσα πεπεισμένη ότι πίσω από τη κλοπή των κοσμημάτων κρύβονται πολλά περισσότερα, επιστρατεύει στις μυστικές της υπηρεσίες το πιο απρόβλεπτο δίδυμο του Παρισιού, τη μοδίστρα Ροζ Μπερτάν και τον κομμωτή Λεονάρ Οτιέ, για να βρει τα περιβόητα κοσμήματα.

Οι δυο ντεντέκτιβ των μυστικών υπηρεσιών της βασίλισσας, που καβγαδίζουν ασταμάτητα σαν τον σκύλο με τη γάτα, ξεκινούν με απόλυτη μυστικότητα τις έρευνές στους στις φτωχογειτονιές του Παρισιού. Η αποστολή τους δεν θα αποδειχθεί τόσο εύκολη όσο πιστεύουν και η υπόθεση δείχνει πως είναι αρκετά περίπλοκη καθώς όσοι ήταν πιθανοί εμπλεκόμενοι ή παρόντες εκείνο το μοιραίο βράδυ βρίσκονται νεκροί, ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι δύο αιώνιοι εχθροί πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να βρουν πρώτοι τη λύση του μυστηρίου, μιας και όπως φαίνεται δεν είναι μόνοι σε αυτό το τρελό κυνήγι των μυθικών κοσμημάτων.

Ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και βραβευμένος με τα βραβεία «Arsene Lupin» και «Historia», Frederic Lenormand, μας ταξιδεύει στα άδυτα της βασιλικής αυλής των Βερσαλλιών και μας αποδεικνύει τι είναι ικανή να κάνει μια βασίλισσα όταν… βαριέται! Ο συγγραφέας μας συστήνει το πιο απρόβλεπτο δίδυμο, τη μοδίστρα Ροζ Μπερτάν και τον κομμωτή Λεονάρ Οτιέ, τους οποίους έχει στρατολογήσει στις μυστικές της υπηρεσίες η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα με μοναδικό στόχο να εντοπίσουν τα εξαφανισμένα κοσμήματα της Μαντάμ Ντι Μπαρί. Σε αυτό τον πρώτο τόμο της σειράς, βλέπουμε την εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις που προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων. Οι πνευματώδης και ζωηροί διάλογοι σε συνδυασμό με τα σύντομα κεφάλαια κάνουν την αφήγηση «να τρέχει σα νερό» και να παρασέρνουν τον αναγνώστη σε αυτό το τρελό κυνήγι του πολύτιμου θησαυρού. Αν ψάχνετε μια αστυνομική κωμωδία με αρκετή δόση χιούμορ και δράσης, τότε το μυθιστόρημα «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, μιας και μιλάμε για ένα αταίριαστο δίδυμο που πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον!

Το μυθιστόρημα του Frederic Lenormand «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο