ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης σε ανέργους, μισθωτούς και υφιστάμενες επιχειρήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 5 Ιουλίου 2017 ξεκινάει η πρώτη περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β κύκλος).

Στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας (www.antagonistikotita.gr) περιλαμβάνεται όλη η πληροφόρηση για την δράση και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με κάθε νέα πληροφορία για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Η δράση σχεδιάστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) και κατανέμεται ανά κατηγορία δικαιούχων.

1. Κατηγορία Δικαιούχων Α:

– Νέες Επιχειρήσεις (60% του προϋπολογισμού)

– Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– Μισθωτοί, πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης

2. Κατηγορία Δικαιούχων Β:

– Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (40% του προϋπολογισμού)

-Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες: αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δραστηριοποιούνταν σε έναν τουλάχιστον επιλέξιμο και συναφή με την ειδικότητα τους (τίτλο σπουδών) ΚΑΔ.

Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια:

Συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ για έναν δικαιούχο.

Έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 2 ατόμων

Έως 50.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 3 ατόμων και πάνω.

Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου.

Ηλεκτρονική υποβολή σε 3 κύκλους

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται στις 5.7.2017. Η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να γίνει σε 3 διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

1η περίοδος υποβολής: Έναρξη 5.7.2017 – Λήξη 9.8.2017

2η περίoδος υποβολής: Έναρξη 6.9.2017 – Λήξη 11.10.2017

3η περίοδος υποβολής: Έναρξη 8.11.2017 – Λήξη 13.12.2017

Η υποβολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr (πηγή)

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • εσπα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο