Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε φορτηγά στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας Κορίνθου σήμερα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στα φορτηγά που κινούνται χωρίς άδεια στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/kiR2ji29b2c” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Με πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό απειλούνται οι οδηγοί φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, που εντοπίζονται να κινούνται στο παράπλευρο οδικό δίκτυο χωρίς να φέρουν ειδική άδεια (π.χ. για την εγγύτητα επιχείρισης). Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και μάλιστα προβλέπεται να είναι και άμεσα καταβλητέο. Αν δηλαδή ο οδοηγός δεν πληρώνει επί τόπου το πρόστιμο, τότε το όχημά του θα ακινητοποιείται, γράφει η Καθημερινή.

Το μέτρο αυτό έρχεται μετά την αύξηση της κίνησης φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και σε παραδρόμους προκειμένου εταιρείς και οδηγοί φορτηγών να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στην εθνική οδό. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρεπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.

Οι μεταφορικές εταιρείες, πάντως, αντιδρούν και κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι δρα υπέρ των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Tουρκική εισβολή στην Κύπρο: 50 χρόνια από τη μεγάλη τραγωδία

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο