Δέκα κλοπές με λεία… 34.000 ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 34χρονος Έλληνας. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 29χρονο Έλληνα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, ο 34χρονος μαζί με τον 29χρονο και άγνωστους συνεργούς τους, διέρρηξαν οικία Έλληνα χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντόπισαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, τον 34χρονο και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, προέκυψε ότι ο 34χρονος, μαζί με τον 29χρονο και άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.8.2016 έως και την 6.10.2016, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, διέπραξαν ακόμη δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, εργαλεία κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -34.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης – Καλοκαίρι 2024

Μήνυμα Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο