Ανάμεσα στα 100 άγνωστα πανέμορφα μέρη “κρύβονται” 4 ελληνικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ταξίδια δεν θα πρέπει να είναι απλά ένα πέρασμα από όμορφα τοπία κι αξιοθέατα, αλλά μια ευκαιρία για να επισκεφθούμε κάποια εκπληκτικά μέρη του κόσμου. 

Ξένη ιστοσελίδα βασισμένη σε στοιχεία από παγκόσμια ταξιδιωτική ιστοσελίδα, συνέταξε μια λίστα 100 προορισμών, που δεν φημίζονται για την επισκεψιμότητά τους, είτε είναι φυσικά ή τεχνητά τοπία, κρυμμένα θαύματα ή απλά μαγευτικά τοπία. Στα 100 ‘κρυμμένα’ μέρη, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν κι ελληνικά.

Δεν είναι πολλά, τέσσερα στον αριθμό, αλλά αξίζουν της προσοχής μας. Στο Νο. 72 βρίσκεται το Πυργί της Χίου, με τα περίτεχνα σχέδια στα σπίτια του και την πανέμορφη εκκλησία του. Στο Νο. 69, βρίσκεται η Γκιόλα, η φυσική πισίνα με τα ημιδιαφανα νερά μέσα στον βράχο στην περιοχή Αστρίς της Θάσου. Στο Νο. 16, συναντάμε τους Παξούς με τα κρυστάλλινα νερά τους. Τέλος, στο Νο. 5, βρίσκεται η Μάνη, η λοφώδης περιοχή της Πελοποννήσου που είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της.

newsonly.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης – Καλοκαίρι 2024

Μήνυμα Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο