Συνάντηση με εκπροσώπους πανελλαδικού φορέα των Ελλήνων Ρομά θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση προγραμματίζει την ερχόμενη εβδομάδα, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με εκπροσώπους του πανελλαδικού φορέα των Ελλήνων Ρομά.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία την οποία επιδίωξε -και είχε σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου- με τον περιφερειάρχη εκπρόσωπος του πιο πάνω φορέα των Ρομά.

“Υπάρχει διάθεση από την Περιφέρεια να συνδράμει ώστε να υπάρξει λύση, παρ’ όλο που κατά νόμο δεν έχει κάποια σχετική αρμοδιότητα” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι με την πρόθεση αυτή έχει γνωστοποιήσει και επίσημα ότι παραχωρεί προς χρήση στους σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αρμόδιους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης τα περίπου 120 στρέμματα, συνολικά, σε Μπιρμπίτα και Μακαρία -την έκταση δηλαδή που είχε αγοράσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η οποία πλέον αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, μετέφερε την θέση του ότι η μη επίλυση μέχρι τώρα του κοινωνικού αυτού ζητήματος στην χώρα μας “οφείλεται κατά βάση στην ψηφοθηρία και στον λαϊκισμό”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο