Συνάντηση του π-NET με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαΐμη

Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαΐμη, με την ομάδα του Κέντρου Ικανοτήτων π-NET «Αναδυόμενα Δίκτυα Νέας Γενιάς & Εφαρμογές».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση πρωτοπόρων ιδεών και τεχνολογικών λύσεων για την υποστήριξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε θέματα που αφορούν σε τεχνολογίες και εφαρμογές 5G.

Η Γενική Διευθύντρια του π-NET, Διδώ Πρεβεδούρου, και οι Καθηγητές του Πανεπιστήμιου Πατρών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Δρ. Σπύρος Δενάζης και Δρ. Αλέξιος Μπίρμπας, παρουσίασαν τις δραστηριότητες του νέου Κέντρου Ικανοτήτων 5G στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, και αναφέρθηκαν στην πολυμετοχική συνεργατική κοινοπραξία του π-NET όπου συμμετέχουν συνολικά 22 φορείς. Μεταξύ των φορέων βρίσκονται σημαντικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας, Ερευνητικοί οργανισμοί καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Τεχνολογίας Πληροφορίας και Τηλεπικοινωνιών, του Εμπορίου, και της Παροχής Υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε άμεση συνεργασία με βιομηχανίες και επιχειρήσεις των νέων τεχνολογιών, όπως 5G, έτσι ώστε να υπάρχουν πρακτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες με έμφαση στη ΒΙΠΕ Πατρών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο