Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή έκθεση FRESKON στη Θεσσαλονίκη

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ και τα επιμελητήρια Αιτ/νιας, Αχαΐας και Ηλείας συμμετείχαν στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON στη Θεσσαλονίκη, 12 – 14 Μαΐου.

Η ΠΔΕ υλοποιώντας το στρατηγικό της πλάνο για τη συμμετοχή της σε δράσεις εξωστρέφειας και τόνωσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια της, συνεχίζει να δίνει το παρόν στα σημαντικότερα αγροδιατροφικά εμπορικά εκθεσιακά γεγονότα της χώρας μας.

Έτσι, η ΠΔΕ μετά τη συμμετοχή της στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ και τη FOOD EXPO συμμετείχε με επιτυχία και στη FRESKON. Η ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών, η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών και η διεύρυνση συνεργασιών έγιναν πράξη μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια και ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων.

Αποτέλεσμα του συνόλου των δράσεων που αναφέρθηκαν, ήταν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν από την περιφέρειά μας στην έκθεση, να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος για αυτές και τα προϊόντα τους.

Εκ μέρους της ΠΔΕ, στα εγκαίνια παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Γιώργος Κοντογιάννης, Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων της Π.Ε. Αιτ/νίας και της Π.Ε. Ηλείας, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων ανάπτυξης των Εγγείων Βελτιώσεων και των φορέων τους σε περιφερειακό επίπεδο και ο Φάνης Ζαχαράτος, επιστημονικός συνεργάτης της ΠΔΕ και εκπρόσωπος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Επίσης, στα πλαίσια της FRESKON συζητήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας και των αντίστοιχων Αγροδιατροφικών Συμπράξεών τους η σύσταση ενός νέου Forum Ελαικομίας σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – Helexpo και τη ΦΙΛΑΙΟΣ με σκοπό την τόνωση της εξωστρέφειας του ελληνικού ελαιολάδου και την καθιέρωσή του ως προϊόν ηγέτη με διεθνώς αναγνωρισμένη ετικέτα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο