100 νέα δέντρα της ελληνικής χλωρίδας φυτεύτηκαν στο Άλσος Αθ. Γουδέ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

100 νέα δέντρα της ελληνικής χλωρίδας φυτεύτηκαν στο Άλσος Αθ. Γουδέ

Λίγες ημέρες πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων 100 νέα δέντρα, όλα είδη της ελληνικής χλωρίδας και συγκεκριμένα βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, χαρουπιές, κουτσουπιές, σφένδαμοι και πλάτανοι, φυτεύτηκαν από τον Δήμο Σπάρτης στο Άλσος Αθανασίου Παν.

Γουδέ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 75UN – 75 Trees UNAI SDG7», που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Σπάρτης κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το «Πράσινο Ταμείο» κάλυψε τις δαπάνες προμήθειας και μεταφοράς των δέντρων και των υλικών άρδευσης, συνολικού ύψους 1805,86 €, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ανάλαβε τις διαδικασίες φύτευσης και συντήρησης των δέντρων καθώς και εγκατάστασης του αρδευτικού συστήματος, σύμφωνα με το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει ακόμα ενέργειες ενθάρρυνσης της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.
Τα δύο μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπηρεσία Πρασίνου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Κανακάκο, ώστε ο Δήμος να συμμετέχει και στην προμήθεια τουλάχιστον 100 από τα συνολικά 1000 ελαιόδεντρα που θα διατεθούν δωρεάν, ως αποτέλεσμα των συνεργειών της ανωτέρω πρωτοβουλίας από το φυτώριο «Hellenic Plants» στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

 

{gallery}elies{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο