Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε το θεσμικό πλαίσιο και εν γένει τα ζητήματα που απασχολούν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ενώ συζητήθηκαν επίσης η εξέλιξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, οι προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας επανέλαβε την θέση του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υφίσταται σήμερα είναι η ασάφεια του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ως προς τα θέματα αρμοδιοτήτων, το οποίο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο καθορίζοντας επακριβώς το στίγμα και την ταυτότητα του κάθε θεσμού και κάθε βαθμίδας διοίκησης -“αυτή τη στιγμή είμαστε 70% κράτος και 30% αυτοδιοίκηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρατηρώντας ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι υπεύθυνο για τριβές που δημιουργούνται τόσο μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων, όσο μεταξύ αυτών και του κράτους

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι με βάση τα σήμερα ισχύοντα, καλούνται, σε πολλές περιπτώσεις, οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να λειτουργήσουν ως κρατικοί φορείς -“σχεδόν είμαστε υποχρεωμένοι ως Περιφέρειες να καλύπτουμε ανεπάρκειες του κράτους, σε πλήθος υπηρεσιών του” τόνισε, για να επισημάνει ότι υπάρχουν φορές που στις Περιφέρειες αποδίδονται ευθύνες τις οποίες, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουν.

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να εκπροσωπείται σε φορείς τοπικού ενδιαφέροντος, όπως στις δημόσιες δομές υγείας, στην εκπαίδευση με την συνδιαμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων ιδιαίτερα των επαγγελματικών λυκείων, καθώς και στις δομές προνοιακού χαρακτήρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο