• 04 Φεβ

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 04 Φεβ

  ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Πινδάρου 14 & Κανάρη 50

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082555

 • 04 Φεβ

  ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. - ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ Σ.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 19

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731023219

 • 04 Φεβ

  ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Κουντουριώτου Παύλου 4

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752028249

 • 04 Φεβ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/galleries/via1

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/via1

Η Περιφέρεια στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις πρωτόγνωρες καταστροφές μετά την κακοκαιρία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την αποτύπωση και καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ετοιμάζοντας παράλληλα τεκμηριωμένα αιτήματα χρηματαδότησης έργων και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στην περιοχή (Μεσάριστα, Άνω Κεράσοβο, Άνω Μακρινού, κλπ) βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μαζί με το δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος έσπευσε για να πραγματοποιήσει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για ένα φαινόμενο σπάνιας έντασης που δυστυχώς έχει πλήξει ανεπανόρθωτα καίριες υποδομές και βέβαια τους κατοίκους των ορεινών οικισμών, οι οποίοι έχουν δύσκολη ή και μηδενική πρόσβαση.

Αντίστοιχες εικόνες όμως παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η οποία δέχτηκε ένα τρομερό χτύπημα, με αποτέλεσμα όλοι οι Δήμοι να παρουσιάζουν εκτός από πλημμυρικά φαινόμενα και σημαντικά προβλήματα υποδομών.

Για το λόγο αυτό ο κ. Φαρμάκης έχει ήδη ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών που έχουν ανακύψει. «Αυτή τη στιγμή πρωτίστως μας νοιάζει είναι η ασφάλεια των πολιτών και η κάλυψη με κάθε δυνατό τρόπο των επειγουσών αναγκών τους. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη μας είναι παντού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Δήμων. Όμως η Αυτοδιοίκηση από μόνη της δεν μπορεί να καλύψει το εύρος των πληγών που άνοιξαν και οι οποίες πρέπει να επουλωθούν και μάλιστα με ταχύτατο αλλά και μακροπρόθεσμο τρόπο. Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και η ενίσχυσή τους με εξοπλισμό και προσωπικό. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστροφές. Το μεγάλο χτύπημα που έχει δεχτεί η Δυτική Ελλάδα απαιτεί εξίσου δυνατή υποστήριξη» σημειώνει ο Περιφερειάρχης.

logofootermedia