«Με το πρόγραμμα μας για τη Δυτική Ελλάδα 2021-2027 στοχεύουμε στο να αλλάξει η Περιφέρεια προσανατολισμό, να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει σημαντική ανταγωνιστική συνιστώσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής εξωστρέφειας».

Κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία του Carsten Rasmussen, επικεφαλή του τμήματος Ελλάδος-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DGREGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε αναλυτική συζήτηση ανά στόχο πολιτικής και τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του νέου προγράμματος.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να φέρουμε πιο κοντά την έγκριση του Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας. Από αυτή τη συνεργασία, τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών του ΥΠΑΝ, αλλά και το ευρύ πνεύμα και την γνώση των στελεχών της επιτροπής, η υπηρεσία μας θα είναι σε θέση σύντομα να υποβάλει το τελικό σχέδιο του προγράμματος μας.Με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, ας υποστηρίξουμε όλοι μαζί το έργο των υπηρεσιακών στελεχών ώστε το νέο πρόγραμμα να μπει σε τροχιά υλοποίησης το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Rasmussen συνεχάρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νέας προγραμματικής περιόδου, σημειώνοντας: «Έχουμε λάβει ευρεία πληροφόρηση από την κοινωνία που είναι βέβαιο πως θα μας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε καλύτερα τους στόχους μας».

Όπως εξήγησε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άλκηστις Σταθοπούλου, το νέο πρόγραμμα 2021-2027 είναι κατά 190 εκατ. ευρώ υψηλότερο από το τρέχον και θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην τεχνική σύσκεψη έλαβαν ακόμη μέρος τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βασίλειος Κονίδας, Χριστίνα Καλαϊτίδη και Αγγελική Καβαλιεράτου, όπως επίσης στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή την ιστοσελίδα

logofootermedia