Ενημερωτική εκδήλωση για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

Η16η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σαν Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αφού η διασφάλιση της υγιεινής διαβίωσης και της προαγωγής της ευημερίας για όλους, σε όλες τις ηλικίες, αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους του Οργανισμού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Στρατηγική για τη Διατροφή, τη Φυσική Άσκηση και την Υγεία.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το σύλλογο «Ερυθρά Γαία» υλοποιούν μια επιστημονική ημερίδα μορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο: «Μεσογειακή Διατροφή – Υγεία, Ομορφιά & Ευεξία μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα του Ελαιολάδου», ώστε να γίνουν κατανοητό σε όλους τους συμμετέχοντες τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής που σημαίνει Υγιεινή – Ισορροπημένη διατροφή – και η σχέση της με την ελιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30 στην «Ελαία» Ρίου Πατρών, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για το Παραδοσιακό Μεσογειακό πρότυπο Διατροφής, την πυραμίδα αυτής, την αξία και τα οφέλη της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: «Η δραστική αλλαγή του σύγχρονου τρόπου ζωής, η μείωση του ελεύθερου χρόνου, η υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών που οδηγούν στην κατανάλωση έτοιμου και τυποποιημένου φαγητού, αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία σήμερα. Η ορθή διατροφή, η συχνή σωματική άσκηση και ο υγιεινός τρόπος ζωής πάντα ήταν σημαντική για τη ζωή μας. Όμως τώρα επιβάλλονται και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για να είμαστε και να μείνουμε υγιείς, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατέψουμε τον εαυτό μας μέσα στην πανδημία. Ας υιοθετήσουμε κι ας διδάξουμε στα παιδιά μας έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, όπως είναι η Μεσογειακή Διατροφή, η οποία δεν αποτελεί απλά ένα τρόπο διατροφής αλλά ένα τρόπο ζωής, που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα!».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο