Σημαντικές αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης για τον διαγωνισμό συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών οδών Κούτσι – Στιμάγκα και Βραχάτι – Νεμέα, έργο στην Κορινθία με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης των εθνικών οδών 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, στη Λακωνία. Η Οικονομική Επιτροπή προέβη ακόμα στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Περιβόλα – Ρούτσι, στην Αρκαδία.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τα σχέδια προγραμματικών συμβάσεων, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Αθανασίου Αγίου Ορους, για το έργο που αφορά εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο κτίσμα (Αρχονταρίκι) στο μετόχι της Μονής στη Μικρομάνη της Μεσσηνίας και β) μεταξύ της Περιφέρειας

Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου καθώς και έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση με 1.200.000 ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου επανάχρησης, εκσυγγχρονισμού και αναβάθμισης δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο) για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο