Σύσκεψη για την μαρίνα του Ναυπλίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε σύσκεψη στο πλαίσιο του διαλόγου για την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Θέμα της σημερινής σύσκεψης -στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, τεχνικοί και οικονομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας- αποτέλεσε ο καθορισμός του οικονομικού ανταλλάγματος που θα καταβάλλεται από τον ιδιώτη επενδυτή της ΣΔΙΤ.

“Καταλήξαμε ως προς τις απαιτήσεις μας από την εταιρεία, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο” δήλωσε ο περιφερειάρχης στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Περιφέρειας δεν υπάρχει η παραμικρή αντίρρηση για την συμμετοχή και την ωφέλεια του του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως και του Δήμου Ναυπλιέων.

“Αυτό που επιδιώκουμε είναι να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες ώστε να αρχίσει η κατασκευή της μαρίνας -η μεγαλύτερη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα βοηθήσει οικονομικά την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Η διαδικασία του διαλόγου περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των τεχνικών και χρηματο-οικονομικών λεπτομερειών του έργου, όπως και το μίσθιο που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο