Μέτρα προφύλαξης & καταπολέμησης των κουνουπιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτρα προφύλαξης & καταπολέμησης των κουνουπιών

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καλούμε τους Δημότες μας να συμμετάσχουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης.

Προϋπόθεση για την εγκατάσταση των κουνουπιών σε μια περιοχή, είναι η ύπαρξη νερού σχεδόν στάσιμου.  Εκεί τοποθετούν τα κουνούπια τα αυγά τους.

Μέριμνα κάθε πολίτη πρέπει να αποτελεί ο εντοπισμός σημείων με στάσιμα ή λιμνάζοντα νερά εντός της ιδιοκτησίας του, όπως πιατάκια γλαστρών, λακκούβες, βαρέλια, κουβάδες, κάδοι, ελαστικά αυτοκινήτων, στέρνες /ποτίστρες ζώων, διακοσμητικές λιμνούλες, πηγάδια /φρεάτια, δεξαμενές, υπόγεια, θεμέλια οικοδομών, λιμνάζοντα όμβρια ύδατα σε εκσκαφές οικοπέδων, δοχεία και γενικά οποιαδήποτε σημεία συγκρατούν νερό πάνω από μία εβδομάδα, διότι εκεί υδροβιεί (εκκολάπτεται και αναπτύσσεται μέχρι να γίνει τέλειο έντομο) το κουνούπι. Γι’ αυτό το λόγο, αυτά τα σημεία πρέπει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να αδειάζονται, να απομακρύνονται τα στάσιμα νερά, να καθαρίζονται σχολαστικά ή να καλύπτονται.

 

Παρακαλούνται  οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Σπάρτης,  που τυχόν γνωρίζουν  μία εστία αναπαραγωγής κουνουπιών, σε  ιδιωτικούς χώρους  μέσα στο αστικό περιβάλλον και όρια οικισμών και εφ’όσον  συμφωνούν να εισέλθει συνεργείο στην ιδιοκτησία τους, να ειδοποιούν το Δήμο  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο  τηλέφωνο :   2731361132.      

Ο Δήμος, θα μεριμνήσει σε συνεργασία με τον ανάδοχο της υπηρεσίας καταπολέμησης κουνουπιών, για την επίσκεψη και τυχόν επέμβαση στον εντοπισμένο εστιακό χώρο.

 

                                                                                  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                                                                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΚΑΚΟΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο