×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/galleries/ac2021

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/ac2021

Μνημόνιο Συνεργασίας με το AMERICAN COLLEGE OF GREECE

  Στην υπογραφή δύο πολύ σημαντικών, για την ανάπτυξη του Δήμου Σπάρτης, μνημονίων συνεργασίας, προέβη τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το AMERICAN COLLEGE OF GREECE με σκοπό την ανάδειξη του δωρικού πολιτισμού, της Σπαρτιατικής ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Από πλευράς ACG συμμετείχαν

-ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. David Horner

-o Επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας και κ. Loren Jay Samons ΙΙ

-η  Vice President of Advancement του ACG, κ. Alison Townley,

-o Associate Professor, Sports Marketing του ACG, κ. Athanasios Krystallis Krontalis,

Παρούσες στην υπογραφή, ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Γεωργία Ζαχαράκη, το μέλος του ΔΣ του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Άννα Κορομβόκη καθώς και οι κ.κ Δωροθέα Βουγιουκλή, Επικεφαλής της ETOLIAN CAPITAL MANAGEMENT LLC, Dr. Dena Haritos Tsamitis, καθηγήτρια πανεπιστημίου και Deborah Wince Smith, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του GLOBAL FEDERATION OF COMPETITIVENESS 

COUNCILS στην Washington DC.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει :

  • Κοινές διαλέξεις, σεμινάρια, διαδικτυακά σεμινάρια κλπ.
  • Την πραγματοποίηση ερευνητικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Μαθητικές πρακτικές σε τομείς όπως η δημοτική διακυβέρνηση, η πολιτεία, η κοινωνική δραστηριότητα, η αρχαιολογία, η ιστορία, οι κοινωνικές επιστήμες, η ναυτιλία, η γεωργία, ο τουρισμός.
  • Τη δημιουργία Ινστιτούτου Πελοποννησιακών/Δωρικών/Σπαρτιατικών μελετών με επίκεντρο τη μοναδική ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων Βυζαντινών και σύγχρονων Πελοποννήσιων, των Λακώνων και των Σπαρτιατών.

 Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, υπεγράφη Μνημόνιο στρατηγικής Συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ICC με σκοπό την «Ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία» και ειδικότερα τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα στην Λακωνία, καθώς και την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Τον Δήμαρχο Σπάρτης, συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κανακάκος και Γεωργία Δεδεδήμου το μέλος του ΔΣ του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Τσουλόγιαννη,  η ιδιοκτήτρια της εκπαιδευτικής αγροτικής πρωτοβουλίας THE SOUTHERN LIGHTS.ORG, κ. Σάϊλα Ντάρμου και ο νομικός κ. Νάσος Λαμπρινός.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν α) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, β) ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και γ) η πρόεδρος της Επιχειρηματικής Γυναικείας Οργάνωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ICC Women Hellas), κα. Μαρίνα Γιαβρόγλου- Οφλούδη, παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινής Αραμπατζή και της Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνας Καλογήρου. 

  • Δημιουργία της υπηρεσίας «Δίκτυο Παραγωγών Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων».
  • Ενεργή συμμετοχή και αξιοποίηση όλων των τοπικών γιορτών. Καταγραφή των γυναικείων επιχειρήσεων που    ασχολούνται με την αγροτική οικονομία.
  • Διοργάνωση επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες.
  • Διεξαγωγή ημερίδας για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας. Δημιουργία ενημερωτικού e-φυλλαδίου με τα πρωτογενή και μεταποιημένα προϊόντα της περιοχής.
  • Διοργάνωση του αγροτικού συμποσίου SPARTAGROTICA.

{gallery}ac2021{/gallery}

 

logofootermedia