O Φωκίωνας ΖαΪμης στη 13η Συνεδρίαση Περιφερειακού Τουρισμού: «Οι αεροπορικές συγκοινωνίες και οι ποδηλατοδρόμοι είναι παράγοντες τουριστικής ανάπτυξης»

Στη 13η διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με επίκεντρο στη συζήτηση την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με το 10ετές πλάνο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, αντικαθιστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, λόγω αδιαθεσίας, δίνοντας βαρύτητα στις δράσεις του τουρισμού που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαΐμης μίλησε για τα έργα υποδομής που γίνονται αλλά και για τις ενέργειες που προωθούνται και αφορούν τα αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου καθώς επίσης ενημέρωσε σχετικά με το αεροδρόμιο Επιταλίου ότι βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης γενικής αεροπορίας. «Η ύπαρξη σύγχρονων αεροδρομίων είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι αεροπορικές μας συγκοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας, τόσο κοινωνικός για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού, όσο και οικονομικός για την προσέλκυση τουριστών στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ο κ. Κοροβέσης με γραπτή του δήλωση, λόγω αδυναμίας φυσικής παρουσίας, τόνισε ότι θα στηριχθεί κάθε ιδέα που θα έχει στόχο την τουριστική και προβολή της Δυτικής Ελλάδος και κατ’ επέκταση της χώρας.

Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης,ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και όλους τους συμμετέχοντες, για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού με τη συνεργασία και των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Αττικής στην Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή – Eurovelo 8.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

Συγχαρητήρια του Μπασκετικού Παναργειακού προς την Ποδοσφαιρική Ομάδα

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα! Εμείς, όπως και εσείς, περνάμε...

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

Τιμούμε την επέτειο της αιματηρής μάχης του Ισθμού και των γύρω περιοχών, στις 26 Απριλίου 1941, μεταξύ των Συμμάχων και των Γερμανών κατακτητών. Τιμούμε την μνήμη των συμπατριωτών μας και των Βρετανών συμμάχων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι εναντίον των Γερμανών. Τιμούμε τους κατοίκους της Κορίνθου, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους περιέθαλψαν και φυγάδευσαν

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων για ακόμη μία χρονιά υλοποιεί εκτεταμένες καμπάνιες για το «Πάσχα 2024». Η καμπάνια περιλαμβάνει συντονισμένη προβολή σε ραδιόφωνο και Social Media με στόχευση στο κοινό του Νομού Αττικής, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός θερινής σεζόν. Η αγορά
Μετάβαση στο περιεχόμενο