Ο Σπαρτιάτης διαιτητής Σ.Σελίμος αποχαιρετά τα γήπεδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σπαρτιάτης διαιτητής Σ.Σελίμος αποχαιρετά τα γήπεδα
Ο Σπαρτιάτης διαιτητής κ.Σπύρος Σελίμος αποφάσισε να μην ξανά “σφυρίξει’ στα γήπεδα πλέον, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του  από διαφορετική θέση , ως εκπαιδευτής-παρατηρητής Διαιτησίας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοινωσή του.

Ο κ.Σπύρος Σελίμος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης,με το αυθόρμητο του  χαμόγελο του να  είναι η πιο χαχτηριστική εικόνα του. 
Η ελληνική διατησία σίγουρα είναι πιό φτωχή … όχι γιατί  έχασε  ένα διαιτητή μόνο αλλά έχασε και ένα καλό παιδί.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια…
 

Δείτε την ανακοινωσή του

Αγαπητοί φίλοι ,

μετά από είκοσι τρία χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μου στα ελληνικά γήπεδα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο , πήρα την δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από την ενεργό δράση , ως Διαιτητής. Η μακροχρόνια αυτή διαδρομή ξεκίνησε το 1997 υπηρετώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου καταξιώθηκα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου. Αγωνίστηκα πέντε χρόνια στην Δ΄ εθνική κατηγορία, δύο χρόνια στην Γ΄ εθνική , οκτώ χρόνια στην Football League και τρία χρόνια στην Super League.

Τα συναισθήματα και οι πολύτιμες εμπειρίες ατελείωτες και αξέχαστες. Οι θυσίες,  η κούραση , οι χαρές , οι λύπες , η επιμονή , η προσπάθεια, ακόμη και τα λάθη αποτελούν την καθημερινότητα για έναν Διαιτητή. Προσπάθησα και πιστεύω ότι κατάφερα να σταθώ με αξιοπρέπεια αλλά και σεβασμό απέναντι σε όλους σας, αντιστάθηκα στις μεγάλες προκλήσεις που έχει ο χώρος, δίνοντας όλες τις ψυχικές μου δυνάμεις για να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος και αντάξιος της τιμής και εμπιστοσύνης που μου έδωσε το ποδόσφαιρο.

Ζητώ  συγνώμη από όλους τους παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους που ίσως τους στεναχώρησα με κάποια λάθη μου, αλλά τους διαβεβαιώνω πως κανένα δεν υπήρχε πρόθεση , ήταν πάντα στο πλαίσιο του ανθρώπινου λάθους. Αποχωρώ ήρεμος, καθαρός, γεμάτος  από την ενεργό διαιτησία και είμαι περήφανος και χαρούμενος γι αυτό . Προσωπικά πέτυχα  το στόχο μου όχι μόνο να προσφέρω στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είχα την τύχη – τιμή να διευθύνω αγώνες της Super League .

Σελιμος

Χρέος μου όμως είναι να ευχαριστήσω δημόσια τον Σ. Δ.Ποδοσφαίρου Λακωνίας, όλες τις διοικήσεις της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Καρρά, τον Αρχιδιαιτητή και δάσκαλο μου κ. Νίκο Σπυράκη που ήταν δίπλα μου από τα πρώτα χρόνια της πορείας μου. Επίσης όλους τους παλαιότερους από εμένα διαιτητές που από τον καθένα διδάχθηκα ,καθώς και όλους τους συναδέλφους μου που αγωνιστήκαμε μαζί και πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Ευχαριστώ όλες τις διοικήσεις της Ε.Π.Ο.-Κ.Ε.Δ. που με εμπιστεύθηκαν και με αξιολόγησαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, ως επίσης όλους τους ποδοσφαιριστές , παράγοντες και φιλάθλους για την εκτίμηση-εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, γιατί  χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου στις χαρές στις λύπες, στα εύκολα και στα δύσκολα, ιδιαίτερα τον πατέρα μου  που με ώθησε στο απαιτητικό  άλλα απολαυστικό «ταξίδι» της διαιτησίας , όταν ήμουν μόλις δεκαεπτά ετών και με βοήθησε με την εμπειρία του και τις συμβουλές του. Επίσης, επιθυμώ να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που από την δική τους οπτική πρόβαλαν θετικά ή με αυστηρή κριτική τις αποφάσεις μου στους αγώνες  , υπηρετώντας το δικό τους λειτούργημα.

Επειδή όμως ο αποχωρισμός από ό,τι αγαπάς δεν είναι εύκολος , θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο λειτούργημα της διαιτησίας από διαφορετική θέση , ως εκπαιδευτής-παρατηρητής Διαιτησίας  με σκοπό πάντα το καλό του αθλήματος.

Επομένως , σύντομα θα τα ξαναπούμε στα γήπεδα…

Με φιλικούς χαιρετισμούς

και ευχές για καλές γιορτές                                                                                   

ΣΕΛΙΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο