Αποκλειστικά ο Δήμος Μεγαλόπολης και τμήμα του Δήμου Γορτυνίας στις επηρεασμένες περιοχές, που θα εφαρμοστούν τα προγράμματα μετάβασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική σύσκεψη συγκλήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, με θέμα την διαμόρφωση της εταιρικής σχέσης αναφορικά με την περιοχή που έχει υποστεί τις συνέπειες από την επί δεκαετίες εξόρυξη λιγνίτη και την μετάβασή της στο νέο αναπτυξιακό πλαίσιο.

Στην εταιρική σχέση μετέχουν ως εταίροι, μεταξύ άλλων, αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, Επιμελητήρια, παραγωγικοί, κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί φορείς, πανεπιστημιακοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι των διάφορων φορέων υπεύθυνων για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των αμεα, της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η εταιρική σχέση συνιστά ένα όργανο διαβούλευσης που θα εκφράζει άποψη σχετικά με τα προγράμματα για την μεταλιγνιτική εποχή και την εφαρμογή τους

“Θα γίνεται διαβούλευση ως προς την εφαρμογή του προγράμματος της επόμενης ημέρας για την Μεγαλόπολη, την μετάβαση στο νέο αναπτυξιακό πλαίσιο” διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι συντονιστής στο εν λόγω όργανο ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

 

ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η σημερινή σύσκεψη των εταίρων, εξ άλλου, ομόφωνα κατέληξε ότι ως περιοχή που έχει επηρεαστεί αρνητικά από την εξόρυξη του λιγνίτη θα προταθεί -προς την Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ- η ίδια περιοχή που περιλαμβάνεται στο λιγνιτόσημο και καμία άλλη.

Δηλαδή ως επηρεασμένη περιοχή προτείνεται να θεωρείται το σύνολο του Δήμου Μεγαλόπολης και τμήμα του Δήμου Γορτυνίας, στην ουσία το σύνολο του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

“Μόνο αυτές οι περιοχές θα περιλαμβάνονται στην πρόταση που θα στείλουμε στην Επιτροπή του ΣΔΑΜ” τόνισε ο περιφερειάρχης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

«Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή πολιτών στην παρέλαση την Παρασκευή του Πάσχα»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει του εορτασμού της Β΄...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο