Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση μπύρας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού ιδιαίτερα όταν είναι πολύ παγωμένη. Ο λόγος για την μπύρα που την επιλέγουν πολλοί για να δροσιστούν τις ζεστές μέρες.

Το κριθάρι, δηλαδή η βύνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μπύρας, περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, άμυλο και σάκχαρα, που θα μετατραπούν σε αλκοόλη κατά τη ζύμωση. Επιπλέον ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα το γνωστό άρωμα και την χαρακτηριστική πικρή γεύση της.

Ωστόσο η κατανάλωση της μπύρας δεν συνιστάται για όλους. Κυρίως δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους έχουν πρόβλημα στο συκώτι αλλά και από άτομα που έχουν πρόβλημα στο γαστροπεπτικό τους σύστημα γιατί τα συστατικά τους είναι πιθανό να τους προκαλέσουν ενοχλήσεις. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους τους το έχει απαγορεύσει για οποιονδήποτε λόγο ο γιατρός τους. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωσή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά, όπως για παράδειγμα νεφρολιθίαση, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες.

pronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέα ηλεκτρονική απάτη

Έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν τυχόν μηνύματα που αναφέρουν...

Ο Martin Ádám στον ASTERAS AKTOR!

Ανακοίνωση συνεργασίας του ASTERAS AKTOR με τον διεθνή Ούγγρο...

Ανθρωποκτονία 64χρονου στην Αρκαδία – Συνελήφθησαν 2 άτομα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο