5 Πράγματα που δεν λες σε όποιον έχει άγχος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άγχος στη ζωή τους. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι αυξημένες υποχρεώσεις, τα χρήματα, η ύφεση, η οικονομική κρίση, οι δυσκολίες που αφορούν τη δουλειά, το σχολείο για τους μικρότερους, προσωπικά προβλήματα, όλα αυτά αποτελούν παράγοντες που προκαλούν άγχος στη ζωή των ανθρώπων. 

Πολλές φορές θέλεις να βοηθήσεις κάποιον δικό σου άνθρωπο που αγχώνεται, μιλώντας του και προσπαθώντας να τον κάνεις να νιώσει πως δεν είναι τίποτα όσα νιώθει. Τον βοηθάς, όμως, πραγματικά ή μήπως του λες όσα δεν πρέπει να ακούσει;

1.Υπάρχουν άνθρωποι με πραγματικά σοβαρά προβλήματα.

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως προβλήματα υγείας ή φτώχεια. Όμως και για αυτόν που αγχώνεται, το πρόβλημα πραγματικά μπορεί να τον πιέζει τόσο ψυχολογικά που να νιώθει ότι είναι κάτι πολυ σοβαρό. Μην προσπαθείς, λοιπόν, να μειώσεις το πως νιώθει και να υποβιβάσεις την κατάσταση.

2.Σταμάτα να αγχώνεσαι!

Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να ακούσει κάποιος που αγχώνεται. Το λέει και μόνος του στον εαυτό του, αυτό δε σημαίνει ότι επειδή του το λες και εσύ θα πιάσει. Δεν είναι τόσο απλό να σταματήσεις να στρεσάρεσαι για κάτι που σε απασχολεί. Και μην ξεχνάς πως λέγοντάς του “μην αγχώνεσαι”, τον πιέζεις να σταματήσει να αγχώνεται, άρα του δημιουργείς επιπρόσθετο άγχος.

3.Όλα είναι στο κεφάλι σου.

Προφανώς και είναι στο κεφάλι του! Το άγχος είναι κάτι το οποίο προκαλείται στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν είναι σαν τον πονόδοντο. Δημιουργείται από το μυαλό και το ελέγχει το μυαλό, οπότε όσο και να λες στον άλλον ότι είναι στο κεφάλι του, απλά του επιβεβαιώνεις αυτό που ξέρει, δεν τον βοηθάς.

4.Και γιατί αγχώνεσαι;

Ο καθένας έχει τα προβλήματά του και το δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Κάτι που για εσένα μπορεί να είναι ασήμαντο, για κάποιον άλλον μπορεί να αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Μην προσπαθείς με αυτόν τον τρόπο να μειώσεις τη βαρύτητα που έχει το πρόβλημα για τον άλλον γιατί είναι σαν να το υποτιμάς.

5.Μπορείς απλά να χαλαρώσεις;

Όχι! Αν ήταν τόσο απλό όλοι θα έλεγαν στον εαυτό τους χαλάρωσε και θα ζούσαμε σε ένα κόσμο που όλοι θα ήταν σε κατάσταση νιρβάνα! Το άγχος είναι μια κατάσταση που υπάρχει μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν ελέγχεται με τη λογική, ούτε πρόκειται να φύγει απλά λέγοντας στον άλλον “χαλάρωσε”.

6.Ξεκόλλα!

Μα, γίνεται να διώξεις αυτό που σε βασανίζει και να πας παρακάτω, αν, κάπως, δεν το λύσεις; Το να ζητάς από κάποιον να “ξεκολλήσει” από ένα βάσανο που σκέφτεται είναι σαν να τον κατηγορείς και να τον επικρίνεις κι από πάνω ως “κολλημένο”, δηλαδή ανίκανο να απελευθερωθεί από το άλυτο πρόβλημά του. Τουλάχιστον, ας τον στήριζες για να βρει λύση στο πρόβλημά του.

tsemperlidou.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο