Φτιάξτε σε μόλις 10 λεπτά τα πιο εύκολα και νόστιμα ζυμαρικά alfredo με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα και παρμεζάνα! Θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος και ελάχιστο χρόνο!
Συστατικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1.600 γρ. νερό
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ανακινώντας το τηγάνι για να ανακατέψουμε.
- Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι, το νερό και αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com