Φτιάξτε μια πεντανόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Θα χρειαστέιτε μόνο ένα σκεύος και ελάχιστο χρόνο!
Συστατικά
- 250 γρ. βίδες
- 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο από στήθος και μπούτι
- 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
- ½ κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 600 γρ. νερό
- 2 ντομάτες, 500 γρ.
- 1 κύβο κότας
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μεγάλα (μόνο το πράσινο μέρος)
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μοτσαρέλα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε..
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο, και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα δεύτερο ξύλο κοπής τις ντομάτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βίδες, τον πελτέ ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, το νερό και τις ντομάτες, και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για να διαλυθεί ο πελτές.
- Προσθέτουμε τον κύβο και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά με μια τσιμπίδα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μετά από κάθε δόση.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com