Μια πανεύκολη εκδοχή για ζυμαρικά πλεξούδες με κοτόπουλο, φέτα και κόκκινη σάλτσα που ψήνονται στον φούρνο! Ένα εύκολο και πεντανόστιμο κυρίως γεύμα που θα σας ξετρελάνει!
Συστατικά
Για τις τηγανίτες
150 γρ. νερό
4 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. σκληρό αλεύρι, + εξτρα για τον πάγκο
15 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
¼ κ.γ. αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σύνθεση
200 γρ. μυζήθρα
100 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Φοράμε γάντια και κόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×38 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο καλύπτοντας τη βάση του σκεύους και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο και τα απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στη μέση του σκεύους πάνω από το κοτόπουλο ολόκληρη τη φέτα και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω από τη φέτα.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτήν.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, κάθετα ή κατά μήκος και τα ρίχνουμε και αυτά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
- Τοποθετούμε το σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να τα κρυώσουμε, ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, σπάμε τη φέτα και το κοτόπουλο με 2 πιρούνια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα ρίγανης.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com