Αν αγαπάτε τις πίτσες τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτήν τη συνταγή για εύκολη πίτσα με αραβική πίτα, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, τυριά και αλλαντικά.
Συστατικά
Για τη σάλτσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 ντομάτες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
3-4 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 ντομάτες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
3-4 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη σύνθεση
280 γρ. αραβικές πίτες, 4 πίτες
200 γρ. mix τυριών
6 φέτες μπέικον
6 φέτες σαλάμι αέρος
½ πράσινη πιπεριά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι.
- Μεταφέρουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη,.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πιέζουμε με το εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι τις ντομάτες για να λιώσουν, και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Απλώνουμε τις 4 πίτες στον πάγκο εργασίας.
- Ρίχνουμε στη μια πίτσα 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη πίτσα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες 2 πίτες.
- Φτιάχνουμε συνολικά 2 πίτσες.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Μεταφέρουμε τις πίτσες στο ταψί, βάζουμε στην κάθε πίτσα από 1 κ.σ. γεμάτη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμε με το κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε την κάθε πίτσα με 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από 3 φέτες μπέικον και 3 φέτες σαλάμι αέρος.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε ροδέλες και την προσθέτουμε στην πίτσα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Tip από τον Άκη: Μπορούμε να συντηρήσουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο για 3-5 μέρες.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com