Η συνταγή της ημέρας | Μακαρονάδα τσουχτή από τη Μάνη (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε την απόλυτη συνταγή για μακαρονάδα τσουχτή, την παραδοσιακή συνταγή της Μάνης! Με ζυμαρικά λιγκουίνι, τριμμένη μυζήθρα, βούτυρο και τηγανητά αυγά!

Εξοπλισμός: Κατσαρόλα, Τηγάνι, Σουρωτήρι

Για πέντε μερίδες

Συστατικά

Για τα ζυμαρικά
500 γρ. λιγκουίνι
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
 
Για τα αυγά
αυγά, μεσαία
1 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ζυμαρικά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι και τα λιγκουίνι, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προσθέτουμε τη μυζήθρα και ψήνουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι και την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε τη μυζήθρα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Για τα αυγά
  • Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι πίσω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο.
  • Σπάμε μέσα τα αυγά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω ένα αυγό.
  • Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και πιπέρι, και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς διαμορφώνονται και πώς θα τα πληρώσετε

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να καταβάλουν τα Τέλη...

Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Στις 23 Δεκεμβρίου δύο ημέρες πριν την παραμονή των...

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι πότε υποβάλλεται η αίτηση στην πλατφόρμα

Περιθώριο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι του...

Καιρός: Βουτιά του υδράργυρου, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Στη δίνη του πολικού αεροχείμμαρου σήμερα Σάββατο (23/11) η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ