Δείτε την απόλυτη συνταγή για μακαρονάδα τσουχτή, την παραδοσιακή συνταγή της Μάνης! Με ζυμαρικά λιγκουίνι, τριμμένη μυζήθρα, βούτυρο και τηγανητά αυγά!
Εξοπλισμός: Κατσαρόλα, Τηγάνι, Σουρωτήρι
Για πέντε μερίδες
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά
500 γρ. λιγκουίνι
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
Για τα αυγά
5 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα ζυμαρικά
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
Ρίχνουμε αλάτι και τα λιγκουίνι, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Προσθέτουμε τη μυζήθρα και ψήνουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.
-
Αποσύρουμε το τηγάνι και την κατσαρόλα από τη φωτιά.
-
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
-
Ρίχνουμε τη μυζήθρα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Για τα αυγά
- Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι πίσω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο.
- Σπάμε μέσα τα αυγά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω ένα αυγό.
- Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και πιπέρι, και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com