Οι καλύτερες τροφές για πρωτεΐνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει να ρίξεις τα ανεπιθύμητα κιλά σου και να σε κρατήσει πλήρη για περισσότερο χρόνο.

Για να καρπωθείς όμως όλα τα οφέλη της πρωτεΐνης για την υγεία σου, είναι σημαντικό να τρως το σωστό ποσό και το σωστό είδος πρωτεΐνης. Παρακάτω είναι οι καλύτερες τροφές για πρωτεΐνη.

Ψάρια

Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης επειδή είναι συνήθως χαμηλά σε λιπαρά. Ψάρια όπως ο σολομός έχουν λίγο υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος, αλλά το λίπος τους είναι του είδους που κάνει καλό στην καρδιά (περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα).

Λευκό κρέας πουλερικών 

Το λευκό κρέας πουλερικών είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Το σκούρο κρέας πουλερικών έχει λίγο υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το δέρμα είναι φορτωμένο με κορεσμένα λιπαρά, οπότε πρέπει να το αφαιρείς πριν από το μαγείρεμα.

Αυγά 

Τα αυγά είναι από τις πιο φτηνές πηγές καλής πρωτεΐνης. Το American Heart Association λέει ότι οι υγιείς ενήλικες μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια ένα αυγό την ημέρα.

Γάλα, γιαούρτι και τυριά 

Εκτός του ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι άριστες πηγές πρωτεΐνης, περιέχουν επίσης το πολύτιμο ασβέστιο και πολλά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Επέλεγε άπαχα ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα για να κρατάς δυνατά τα οστά και τα δόντια σου και να αποφύγεις την οστεοπόρωση.

Φασόλια 

Μισό φλιτζάνι φασόλια περιέχει τόση πρωτεΐνη όσο μια ψημένη μπριζόλα 30 γραμμαρίων. Επιπλέον, τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πλήρης για πολλές ώρες.

Χοιρινό φιλέτο 

Αυτό το εξαιρετικό λευκό κρέας είναι κατά 31% πιο άπαχο από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια.

Σόγια 

Η καθημερινή κατανάλωση πενήντα γραμμαρίων πρωτεΐνης από σόγια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης κατά περίπου 3%. Η κατανάλωση πρωτεΐνης σόγιας αντί για πρωτεΐνες υψηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά – και μια υγιεινή διατροφή – θα κάνει καλό στην καρδιά σου.

Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας 

Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας έχει μόνο ένα γραμμάριο κορεσμένου λίπους περισσότερο από ό,τι το χωρίς πέτσα στήθος κοτόπουλου. Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου, σιδήρου και βιταμίνης Β12.

Πρωτεΐνη στο χέρι 

Αν δεν έχεις χρόνο για να καθίσεις να φας, πάρε στο χέρι σου ένα ποτό πρωτεΐνης, μια μπάρα δημητριακών ή μια μπάρα ενέργειας. Έλεγξε την ετικέτα για να βεβαιωθείς ότι το προϊόν περιέχει τουλάχιστον έξι γραμμάρια πρωτεΐνης και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λίπος.

Πρωτεΐνη για πρωινό 

Η έρευνα έχει δείξει ότι όταν στο πρωινό σου συνδυάζεις μια πηγή πρωτεΐνης – όπως γιαούρτι ή αυγό – με ένα δημητριακό υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες – όπως τοστ από ψωμί ολικής αλέσεως, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πλήρης για περισσότερες ώρες με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

topgreekgyms.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

𝝖𝝢𝝖𝝟𝝤𝝞𝝢𝝮𝝨𝝜 𝝙.𝝚.𝝪.𝝖.𝝠. – Α.Θ. – 𝟭𝟴 𝝞𝝤𝝪𝝠𝝞𝝤𝝪 𝟮𝟬𝟮𝟰

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 19/7/2024 και μέχρι νεώτερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν θα πληροί τις προδιαγραφές του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης

Κώστας Τζιούμης: «Αναβαθμίζουμε τον φωτισμό ολοκλήρου του δήμου μας»

Στην υπογραφή σύμβασης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και της αυτοματοποίησης συστήματος ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων του δήμου Τρίπολης προχώρησε την Πέμπτη (18/7/2024) ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Αλυσανδράτο της Sirec Energy. Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση 13.000 φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά Led. Στόχος είναι να μειωθεί η

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο