Εύκολη αλλά πολύ νόστιμη Ιταλική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο.
1 μπουκάλι ιταλική σάλτσα σαλάτας
6 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα,
Προετοιμασία 5 Λεπτά |
Μαγείρεμα 1 Ώρα |
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑΣ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι
Πρέζα ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ. Αλατοπιπερώνετε.
(Μπορεί να παρασκευαστεί 1 ημέρα νωρίτερα. Καλύψτε και καταψύξτε.)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρυπάμε το κοτόπουλο με το πιρούνι για να εισχωρήσει η σάλτσα για περισσότερη γεύση
Μαρινάρισμα: Ρίχνουμε τη σάλτσα σαλάτας σε μια μεγάλη, αεροστεγή πλαστική σακούλα. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, και ανακινήστε να πάει η σάλτσα παντού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύκτα (όσο πιο πολύ μαρινάρετε, τόσο περισσότερη γεύση το κοτόπουλο θα απορροφήσει).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την τσάντα, απορρίπτοντας την υπόλοιπη μαρινάτα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, προσθέτοντας λίγη σάλτσα ακόμη και ψήστε στους 175 βαθμούς C για 1 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.
Σημείωση: Γυρίστε το κοτόπουλο κατά καιρούς, ενώ ψήνεται.
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με σαλάτα, λαχανικά ή πατάτες.