Πώς επηρεάζει το παιδί ο πυρετός στην εγκυμοσύνη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο εκτιμώμενος κίνδυνος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, είναι αυξημένος κατά 34% όταν ο πυρετός εμφανίζεται σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης και 40% όταν ο πυρετός εμφανίζεται συγκεκριμένα κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ ξεπερνά το 300% για τα παιδιά των γυναικών που ανεβάζουν πυρετό τρεις ή και περισσότερες φορές μετά τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους. 

Η νέα μελέτη φαίνεται να ενισχύει τη θεωρία ότι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλλουσας μητέρας ενδέχεται να διαταράξουν την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού, οδηγώντας σε διαταραχές όπως ο αυτισμός. 

«Ο πυρετός είναι η κινητήρια δύναμη στην περίπτωση αυτή» και όχι η ίδια η λοίμωξη, διευκρινίζει η Μάντι Χόρνιγκ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμφωνα με τη Washington Post. Ο πυρετός αποτελεί μέρος της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και συγκεκριμένα της ανοσοαντίδρασης που προκαλεί ένας παθογόνος παράγοντας. Τα μόρια που παράγονται στο πλαίσιο αυτής της ανοσοαντίδρσης μπορεί να «περάσουν» στο αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα του παιδιού, προκαλώντας προβλήματα. 

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν 95.754 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1999 και 2009, εκ των οποίων 583 διαγνώστηκαν αργότερα με κάποια διαταραχή του αυτιστικού φάσματος.

pronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, με την υπ’ αρ. 431/2024 απόφασή της, προχώρησε στην αποδοχή μιας ιδιαίτερα σημαντικής δωρεάς, αυτής των μελετών της εταιρείας DTG Α.Ε. ,που αφορούν τη στατική ενίσχυση κτιρίων που στεγάζουν το 1ο και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο και το Δημόσιο ΙΕΚ Τρίπολης. Η εκπόνηση των μελετών ήταν επιβεβλημένη κατόπιν αυτοψιών που

Με δράσεις από τα ΚΔΑΠ συνεχίζεται το 5ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις 19.00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος πατινάζ) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση του 5ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024’’. Αυτή τη φορά, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τα

Αντικατάσταση χλοοτάπητα σε 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Κορινθίων

Για τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Κορινθίων η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του δήμου μας. Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο