Τυρόπιτα Μάνης

Μια παραδοσιακή συνταγή τυρόπιτας από την Μάνη.

Υλικά

750 γρ ανάλατη μυζήθρα
350 γρ.φέτα
γάλα, περίπου μια κούπα τσαγιού
αλεύρι φαρίνα μια μικρή κούπα τσαγιού
3-4 αυγά
άνηθο ή μάραθο
λίγο σουσάμι
αλάτι και πιπέρι
ένα φύλλο

Εκτέλεση
Το φύλλο, το φτιάχνουμε με λίγο αλεύρι, που το τρίβουμε με λίγο λάδι, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Το ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί. Για να τρίβει, μπορούμε να βάλουμε ή ένα αυγό ή δύο κουταλιές του γλυκού ξύδι. Υπολογίζουμε να φτιάξουμε μία μπαλίτσα σαν ένα πορτοκάλι.
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε το φύλλο και το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί, για να μπορέσει να γυρίσει από πάνω λίγο. Σε μία λεκάνη, λιώνουμε τα τυριά καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μία χρυσαφένια ζύμη. Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες του προς τα μέσα και ψήνουμε σε φούρνο 180°, περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο