Σάββατο, 5 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγή για παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με μέλι και μουστάρδα! Ένας κλασικός μεζές που βρίσκουμε σε όλες τις ταβέρνες!

Συστατικά

  • 800 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
​​
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  2. Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  7. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατολίσθηση βράχων στα Λαγκάδια

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...

Νέα επικίνδυνη κατολίσθηση στα Λαγκάδια

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Λαγκάδια,...

Σύστημα IRIS: Γίνεται υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις – Δεν αλλάζουν τα POS

Αναδιανομή της πίτας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε μία αγορά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ