Φτιάξτε μια πεντανόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Θα χρειαστέιτε μόνο ένα σκεύος και ελάχιστο χρόνο!
Συστατικά
250 γρ. βίδες
500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο από στήθος και μπούτι
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
½ κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. νερό
2 ντομάτες, 500 γρ.
1 κύβο κότας
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μεγάλα (μόνο το πράσινο μέρος)
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μοτσαρέλα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο, και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα δεύτερο ξύλο κοπής τις ντομάτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βίδες, τον πελτέ ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, το νερό και τις ντομάτες, και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για να διαλυθεί ο πελτές.
- Προσθέτουμε τον κύβο και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά με μια τσιμπίδα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μετά από κάθε δόση.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com