Κόρινθος: Απαντήσεις δημοτικής αρχής στην παράταξη “Συμμαχία Πολιτών”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων, στο οποίο υπογραμμίζει: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Μαΐου 2015 ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών” έθεσε διάφορες ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια απεχώρησε με προφάσεις, χωρίς να λάβει τις απαντήσεις, την επομένη όμως , όπως συνηθίζει, εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου..

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Μαΐου έδωσε πλήρεις απαντήσεις, χωρίς πάλι να είναι παρών ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

• Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης (είχε ζητήσει την επαναπροκήρυξη της θέσης):
-Στις 2/4/2015 (Δελτίο Τύπου Συμμαχίας) μας έλεγε: “Η θέση μας είναι να καλυφτεί από ένα νέο σε ηλικία πρόσωπο που να έχει τις θεωρητικές γνώσεις και θα αποκτήσει την εμπειρία για ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών είναι πολλές και δεν μπορούν να καλυφτούν ως πάρεργο από κάποιον πολυάσχολο επαγγελματία”.
-Στις 20/4/2015 στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος και η παράταξή του ψήφισε τον αξιότιμο και έμπειρο επαγγελματία δικηγόρο της Κορίνθου κ. Γεώργιο Τσόγκα.
-Στις 21/4/2015 σε συνέντευξη στα ΜΜΕ ανέφερε ότι θα ψηφίσει ακόμα και τον αδελφό του Δημάρχου.
-Στις 8/5/2015 (Δελτίο Τύπου Συμμαχίας) μας είπε: Η Συμμαχία Πολιτών θα στηρίξει την επιλογή της πλειοψηφίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Πάγια προκαταβολή των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων
-Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση της 5ης Μαΐου και στο σχετικό δελτίο τύπου ανέφερε: “Η ενημέρωση που πρέπει να έχουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων για το ποσό που τους αναλογεί από τον προϋπολογισμό, και στη διαδικασία διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής……”.
-Όλοι οι πρόεδροι γνωρίζουν τη διαδικασία διαχείρισης της παγίας. Άλλωστε όλοι ανεξαιρέτως έχουν λάβει την πρώτη προκαταβολή για το 2015. Μέχρι σήμερα μόνον 5 από τους 22 προέδρους έχουν προσκομίσει τα απολογιστικά στοιχεία για την απόδοση και τη λήψη νέας. Κατά συνέπεια δεν καταλαβαίνουμε το σκοπό της ερώτησης περί ανεπάρκειας. Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή που ετησίως αποδίδει δύο, τρεις ή και τέσσερις προκαταβολές στους προέδρους για τις συντηρήσεις, επισκευές βλαβών, καθαρισμούς κλπ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

• Αντισταθμιστικά από ανεμογεννήτριες
-Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών ζήτησε ενημέρωση των προέδρων για τα αντισταθμιστικά από τις ανεμογεννήτριες στο Στεφάνι υπονοώντας προφανώς ότι δεν αποδίδονται τα ανάλογα ποσά στη τοπική κοινότητα.
-Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποδοθεί στους κατοίκους του Στεφανίου πλέον των 300.000 €
Αγορά Αστεροσκοπείου 95.000 €
Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου δημοτικού σχολείου με υπαίθριο θέατρο , κερκίδες, κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, κλπ 140.000 €
Ελαιοχρωματισμός δημ. Σχολείου 12.000 €
Κατασκευή μικρής πλατείας στο κέντρο του χωριού 12.000 €
Αγορά ακινήτου Σιαμούρη για διάνοιξη δρόμου και δημιουργία κοινοχρήστου χώρου 20.000 €
Ασφαλτοστρώσεις σε όλους σχεδόν τους δρόμους του χωριού που είχαν ανάγκη παρεμβάσεων
Λιθοδομές
Αγροτική οδοποιία
Διαδικτύωση ύδρευσης
Αντίθετα το ποσοστό των ανταποδοτικών 80% για τις ανεμογεννήτριες που αφορούν όχι μόνο το Στεφάνι αλλά και το Αγιονόρι και εισπράχθηκαν τα δύο αυτά χρόνια είναι 138.000 €

• Parking λιμανιού (Ζήτησε την απόδοση του χώρου στάθμευσης στο Φλοίσβο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων).
-Ο επικεφαλής της Συμμαχίας σε συνέντευξη τον Δεκέμβριο 2014 ανέφερε: “Το πρόβλημα πάρκινγκ δεν θα αντιμετωπιστεί με μερικές θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι. Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός”.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/5/2015 ανέφερε: “ο κ. Παππάς είχε δεσμευτεί τέλος Απριλίου να δοθεί σε χρήση του πάρκινγκ. Γιατί δεν το κάνατε μέχρι σήμερα;”
-Τα συμπεράσματα δικά σας. Το Δεκέμβρη μας έλεγε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα και τώρα μας εγκαλεί γιατί δεν έχει δοθεί σε λειτουργία ο χώρος για να λύσει το πρόβλημα.

• Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για Ιχθυοτροφείο στη Σολυγεία
-Ο επικεφαλής της Συμμαχίας κατά τη συνεδρίαση της 5ης Μαΐου απεχώρησε από τη συνεδρίαση για να μην έλθει σε δύσκολη θέση για το ιχθυοτροφείο στελέχους του Συνδυασμού του. Μάλιστα εκ των υστέρων με δελτίο τύπου της 8ης Μαΐου εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή γιατί αρνείται να συναινέσει στην ανανέωση της άδειας επιχείρησης ιχθυοτροφείου.

-Εμείς του απαντάμε:
1.- Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ανανεώνει άδειες.
2. -Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί και μόνον επί των Μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
3.- Η Δημοτική μας Αρχή έχει πάγια θέση από το 2011 για τα πάμπολλα ιχθυοτροφεία του Σαρωνικού εντός των ορίων του Δήμου. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα μονάδα ιχθυοτροφείου , ακόμα και αν πρόκειται για επέκταση των εγκαταστάσεων.
4.- Για το λόγο αυτό και γνωμοδοτήσαμε αρνητικά για τη ΜΠΕ της συγκεκριμένης μονάδας του στελέχους της Συμμαχίας, αφού προέκυπτε από τη μελέτη αύξηση της δυναμικότητας.
5.- Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών όμως θα πρέπει να εξηγήσεις στους κατοίκους και παραθεριστές του Κόρφου και του Σοφικού τη στάση του. Πως δηλαδή είναι υπέρ της αύξησης δυναμικότητας του ιχθυοτροφείου του στελέχους του και πως ψήφισε το ακριβώς αντίθετο σε ανάλογη περίπτωση της ιχθυοτροφικής μονάδας ΑΜΠΩΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε στις 27/11/2014 με την 437/2014 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου συντασσόμενος με την άποψη της πλειοψηφίας και του Τοπικού Συμβουλίου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Απλά στηρίζει τους φίλους του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός των προτάσεων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που προορίζονται για ένταξη και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο